FESTIVAL FOLKLÒRIC

L’any 1995 es va plantejar organitzar un festival folklòric amb una intenció molt concreta: acostar a la comarca del Pla de l’Estany el folklore d’altres indrets de la nostra geografia i d’arreu del món.
Les danses, la música de tots els continents: Àsia, Àfrica, Amèrica, Europa…

El festival es trasllada al mes de juliol, per qüestions d’organització i de participació de balladors, ja que el mes d’agost sol ésser un mes de vacances i dificulta la participació del nostre grup.

Els objectius sempre varen ser molt concrets, un d’ells era fer viure als ciutadans del Pla de l’Estany la bellesa de la cultura tradicional, i aconseguir que el públic assistent valori la nostra tasca veient que, arreu del món, tothom s’estima allò que s’ha après dels avantpassats.

El segon objectiu va ser utilitzar aquest festival per convidar un grup de la geografia espanyola per tal de realitzar un intercanvi. Aquest fet ha fet possible que les danses catalanes viatgin amb l’Esbart “Fontcoberta” des del nord fins al sud de la geografia espanyola sense deixar de banda les illes Canàries i les illes Balears.

I l’objectiu principal: cridar l’atenció de la riquesa dels pobles de qualsevol indret del món, començant per casa nostra, per conservar i estimar les danses amb les quals els nostres avis i àvies es divertien, s’enamoraven i formaven famílies. Danses que tenen una fortalesa immensa i identifiquen un poble, una ciutat o un indret de Catalunya.